GV Digitaal

Pieters en Detry zijn wereldkampioen!

door Katrien Pauwels & Kevin Dhondt

Thomas Pieters en Thomas Detry bezorgden op 25 november 2018
België de eerste overwinning in
de World Cup of Golf.
Met een totaalscore van -23 en
3 slagen voorsprong lieten zij
Australië en Mexico achter zich.

Daarmee boekte Pieters (26) zijn 4e zege na de Czech Masters, de KLM Open en de Made in Denmark.

Het doet enorm deugd,” aldus Thomas Pieters. “Het is een tijd geleden dat ik won en dit voelt even goed aan als een individuele titel. Ik ben echt heel, heel blij!

 

Voor de 25-jarige Detry was het na zijn overwinning op de Challenge Tour, zijn eerste overwinning op het hoogste niveau.

 

Onze namen op het lijstje kunnen zetten tussen al die topspelers (zoals Woods, Palmer, Nicklaus, Ballesteros) en grote namen die ooit de Cup wonnen, voelt erg speciaal,” voegde Detry eraan toe.

 

Thomas en Thomas, niet alleen dezelfde voornaam!

De Thomassen go way back: als jeugdspelers ontmoetten zij elkaar regelmatig op regionale en nationale wedstrijden en speelden zij samen in het Belgian Team bij de Amateurs. Reeds toen bewezen ze hun fantastische team spirit met een overwinning op het EK Boys -18 en een top 8 plaats op het WK Heren in 2010.

 

Ook toont hun weg naar de top opvallend veel gelijkenissen:

 

  • Zowel Pieters als Detry zaten op de Golf Vlaanderen Topsportschool. Pieters studeerde af in 2010, Detry in 2012.
  • Bij de Amateurs tot 18 jaar werden zij in 2010 beide geselecteerd als spelers voor het Continentale Team in de Jacques Léglise Trophy, een 2-daags golftornooi waarbij een Brits/Iers team het opneemt tegen een Europees continentaal team.
  • Op nationaal niveau mochten zij alle twee de wisselbekers Philippe Chabeau en Jack Du Vivier in ontvangst nemen, de bekroning tot beste Belgische Amateurspeler van het jaar (U18 en Heren).
  • Na de Topsportschool gingen ze beide naar Illinois College in Amerika om studies en golf te combineren.
  • Met hun College Team werden zij in 2013 runner-up in de NCAA Division 1 Men’s Golf Championships, de belangrijkste competitie in Amerika voor College golf.
  • Beide werden geselecteerd voor de Palmer Cup, een prestigieuze wedstrijd tussen de beste 8 Amerikaanse studenten en de beste 8 Europese.
  • Als Rookie op de European Tour behaalden zowel Pieters als Detry vlot hun kaart voor het daaropvolgende jaar met beide een top 90 notering in de Race to Dubai: Pieters 83e in 2014 en Detry 86e in 2017.
  • Samen met Nicolas Colsaerts zijn Thomas en Thomas dé ambassadeurs voor het Belgische golf en voor de BKO (Belgian Knockout) – de nieuwe European Tour wedstrijd in België – in het bijzonder.

 

 

 

Volg de interviews op ons Youtube kanaal:

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be