GV Digitaal

 

 
Een topeditie met
meer dan 4000 enthousiaste deelnemers

 

 

Op paasmaandag 22 april organiseerden 43 golfclubs in Vlaanderen de Start to Golf-opendeurdag. Niet minder dan 4330 deelnemers volgden een gratis initiatie en maakten kennis met de golfsport. Daarvan schreven 3110 mensen zich op voorhand in via starttogolf.be en meldden 1220 extra deelnemers zich rechtstreeks aan bij de clubs. Na afloop van de initiatie kunnen gegadigden zich inschrijven voor een startpakket of eerste lessenreeks.

 

De verkoop van deze startpakketten de dag zelf varieerde van 4% tot 19%, met een gemiddelde van 11% doorstroming. Vooral de pakketten rond de 100 EUR à 150 EUR doen het daarbij zeer goed. Golf Vlaanderen organiseert al meer dan 15 jaar een open dag ism haar clubs en deze opkomst toont dat golf nog altijd in de lift zit. DANKUWEL aan alle clubs en de vele vrijwilligers voor de topinitiaties, rondleidingen, vriendelijke ontvangst en topsfeer.

 

Dankzij Start to Golf is de golfsport sterk geëvolueerd. Vóór Start to Golf diende je eerst lid te worden om daarna de sport aan te leren, dankzij Start to Golf is dit nu omgekeerd. Eerst proeven en daarna beslissen of je je wenst aan te sluiten bij de club. Wist je dat deze aansluitingen ook sterk evolueerde?

Vandaag zijn er 40.000 golfers en dat zijn al lang niet meer alleen de klassieke ‘full members’. We groeien vooral dankzij innovaties (innovatieve abonnement formules, digitale ondersteuning,) bij nieuwe generaties. De 30ers en 40ers vinden massaal hun weg naar de golfbaan gezien golf de enige echte familiesport is.

 

De laatste dag van de paasvakantie blijft een succes en geniet de voorkeur bij de meeste clubs. Schrijf dus alvast zondag 19 april 2020 in je agenda voor de volgende editie!

 

Bring a Friend

Met de actie Bring a Friend waarbij golfers hun niet-golfende vrienden of familie een mailtje konden sturen ter uitnodiging van de Start to Golf-dag werden 414 mails verstuurd.  De gelukkige winnaar werd Dennis Debosschere van Waregem Golf en is daarmee onze ambassadeur van 2019. Hij ontvangt een jaar lang gratis golfballen! Proficiat!

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be