GV Digitaal

 

42 golfclubs in Vlaanderen
houden
Start to Golf-dag

 

 

“Sportieve uitdaging en plezier voor de ganse familie!” Met deze woorden zetten we een nieuwe campagne Start to Golf in. Voor de 14e maal, waarvan 11 edities onder de naam Start to Golf, zetten onze golfclubs hun deuren gezamenlijk open. Maar liefst 42 van de 55 clubs in Vlaanderen doen mee - dat is een nieuw record! -  en verwelkomen op paasmaandag 22 april niet-golfers voor een bezoek en een gratis initiatie.  Op basis van het maximum aantal deelnemers per initiatie dat door de clubs voorzien wordt, zijn er meer dan 4.000 plekjes beschikbaar voor gegadigden die een eerste bal willen slaan.

 

Elke deelnemer ontvangt na de initiatie een golfstressballetje als aandenken, samen met een Start to Golf-pocketboekje en de nodige info over het aanbod startpakketten van de club. Sommige clubs hanteren een speciale actieprijs of organiseren de week erop een vervolgaanbod voor de geïnteresseerden. Bedoeling is uiteraard om zo veel mogelijk nieuwe mensen te mogen verwelkomen als starter en het aantal golfers in Vlaanderen te laten groeien. Meestal ligt de doorstroming van de Start to Golf-dag rond zo’n 12%.

 

De Start to Golf-campagne - Een blik achter de schermen

In aanloop naar de Start to Golf-dag zijn heel wat voorbereidingen nodig. Zo contacteert het team van Golf Vlaanderen alle clubs met de vraag naar deelname, de gewenste bestelling van drukwerk en promomateriaal en de info betreffende de initiaties die zij zullen organiseren op de dag zelf.

Op die manier kan de website www.starttogolf.be worden aangepast waar nodig met de bedoeling om op 1 maart de online inschrijvingen van start te laten gaan. De clubs krijgen vanaf dat moment wekelijks een update van de deelnemerslijst.

 

Voor de promotiecampagne wordt i.s.m. communicatiebureaus Carat Creations & Benseys.com het logo en campagnebeeld opgemaakt voor het drukwerk en online adverteermateriaal. Maar liefst 600 affiches en 5.000 flyers gaan de deur uit naar de clubs, gemeentelijke sportdiensten, universiteiten en hoge scholen. Adverteren doen we in via onze Mediapartners Metro en Het Nieuwsblad en ook heel wat clubs gaan aan de slag met een lokaal dagblad.

Om de dag zelf alles in goede banen te laten verlopen kunnen de clubs rekenen op heel wat vrijwilligers die zich willen inzetten om de deelnemers te ontvangen, te begeleiden en te informeren. Van Golf Vlaanderen uit ontvangen zij ook heel wat spullen zoals wegwijzers, buttons, textielstickers, gadgets, pocketboekjes, spandoek, enz. … om van de dag een succes te maken.

Volg ons op:

 

Win één jaar gratis golfballen via Bring a Friend

 

Wie ook van deze dag een succes maakt zijn jullie, onze actieve golfers! Jullie zijn onze ambassadeurs, vertegenwoordigers van de sport. Als jullie mee uitdragen hoe fantastisch golf is, trekken we ongetwijfeld nieuwe geïnteresseerden aan. En het leuke nieuws is, je kan er zelf nog een prijs mee winnen ook!

 

Via onze actie Bring a Friend kan je vrienden, kennissen, familie of collega’s uitnodigen op de Start to Golf-dag en met een beetje geluk win je één jaar lang gratis golfballen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Via www.bringagolfer.be of onze win-actie pagina kan je online een boodschap versturen om niet-golfers op de hoogte te brengen van de opendeurdag. Zij ontvangen dan een mail en kunnen zichzelf inschrijven voor een gratis initiatie via de link in de uitnodiging. Ook als jouw homeclub niet van de partij is, kan je als golfer deelnemen aan Bring a Friend. Er is altijd wel een golfschool of 9 holes baan in de buurt en dit jaar doen ook 15 18 holes banen mee aan Start to Golf.

 

Hoe meer uitnodigingen je verstuurt, hoe meer kans je maakt om in de prijzen te vallen. Golf Vlaanderen geeft een knaller van een prijs weg, namelijk één jaar lang gratis golfballen voor de beste ambassadeur!

 

Het volledige wedstrijdreglement vind je hier terug.. Zeker meedoen!

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be