GV Digitaal

“Hard work beats talent when talent does not work hard”

door Ymke Vanherp & Kevin Dhondt 

Willen we ook in de toekomst
topspelers met topprestaties dan
vraagt dit reeds op jonge leeftijd een goede omkadering. Het leveren van sportprestaties is namelijk niet meer denkbaar zonder een langdurig en systematische trainingsopbouw, talent alleen is niet voldoende.

In dit artikel vind je een overzicht van de omkadering die Golf Vlaanderen biedt voor haar selectiegroepen.

De basis start bij de Kids

Golf Vlaanderen werkt vanuit een piramidestructuur bestaande uit een zo breed mogelijke basis met talrijke en gemotiveerde jongeren en met als eindpunt de absolute toppers aan de top.

Ons ontwikkelingsprogramma start met de brede basis al op een leeftijd van 8 jaar met onze kidstrainingen.

Binnen de kidstrainingen krijgen talentvolle spelers en speelsters een 10-tal keer per jaar begeleiding van onze pro’s.   Dit tijdens de wintermaanden maar ook tijdens het wedstrijdseizoen. Tijdens deze trainingen worden de spelers op een gestructureerde, plezierige, begeleidende en ondersteunende manier geholpen in het ontwikkelen van hun golfspel.

 

Hoe komen deze spelers en speelsters in de training terecht? De spelers/speelsters worden geselecteerd op basis van de eindranking (Kids U12, Kampioenschap van Vlaanderen, Scapa Kids Tour, Junior Tour) aangevuld met de scoutingsverslagen van onze coaches.

 

Op basis hiervan worden zij daarna opgedeeld in vier groepen: Kids Cat I groep 1 Boys & Girls,  Kids Cat I groep 2 Boys & Girls,  Kids Cat II Boys & Girls, Kids Cat III Boys & Girls.  Het uiteindelijke doel van deze trainingen is dat de spelers voorbereid worden op de volgende stap in hun carrière namelijk de regionale trainingen.

 

Next step : Regionale training 12-18

De regionale trainingen is namelijk onze volgende stap binnen onze omkadering. De leeftijd binnen deze groep varieert van 12 tot 18 jaar. De spelers in deze trainingen worden ook wel eens de geïdentificeerde topsporttalenten genoemd. Sommige spelers van deze groep zitten dan ook daadwerkelijk op de topsportschool. Om geselecteerd te worden voor deze trainingen is een frequente deelname aan de wedstrijden van de Junior en/of Federal Tour een absolute noodzaak. De selectie wordt namelijk gemaakt op basis van de Belgian General Ranking, de Junior Tour Ranking U12-U14-U16 alsook op basis van de gemiddelde scores van deze nationale wedstrijden met als referentie gemiddelde score vs vooropgestelde ontwikkelingslijnen.  Na deze selectie worden de spelers onderverdeeld in vier groepen: Future Vlaanderen Girls, Future Vlaanderen Boys, Talent Vlaanderen boys, Jong Vlaanderen Boys.

 

Dat onze trainingsgroepen wel degelijk een goede basis zijn voor succes kan onder andere aangetoond worden door de goede prestaties van onze huidige toppers zoals een Thomas Pieters en Thomas Detry.

 

Road to the top

Wil je naar de Golf Vlaanderen-Topsportschool komen? Ben je bijna afgestudeerd aan de GV–topsportschool of zit je in de regionale trainingen en wil je in de voetstappen treden van Thomas Pieters of Thomas Detry? Wil je naar US-college of in België verder studeren? Wil je professioneel golf spelen? Of wil je liever focussen op verdere studies en niet langer op golf?

 

Of denk je als ouder te vaak, Help! Mijn kind wil topgolfer worden! Wat met de administratie, verzekering, inkomsten en kosten…

 

Stuk voor stuk moeilijke keuzes die je als jonge golfer moet maken. Je moet daarbij rekening houden met zeer veel elementen die elk apart je keuze kunnen beïnvloeden.

 

Golf Vlaanderen heeft daarom specifieke tips en belangrijke aandachtspunten gebundeld in deze handleiding ‘The Road to the Top’.

 

Kids

Verantwoordelijke Kids Trainingen: Ellen Smets (Flanders Nippon G.&B.C. Hasselt)

Coaches Kids Trainingen:

  • Kids 1 Groep 1 Boys: Manoël Willems (R. Limburg G.C.)
  • Kids 1 Groep 1 Girls: Gilles Morel (G.&C.C. Oudenaarde)
  • Kids 1 Groep 2 Boys: Manoël Willems (R. Limburg G.C.)
  • Kids 1 Groep 2 Girls: Laurence Herman (G.&C.C. De Palingbeek)
  • Kids 2 & 3 Boys: Raphaël Vanbegin (Witbos G.C.)
  • Kids 2 & 3 Girls: Gilles Morel (G.&C.C. Oudenaarde)

 

 

 

 

Kalender en selecties

 

Regionale Trainingen  2018-2019

Presentatie infomeeting regionaal trainingsseizoen 2018-2019

Samenstelling van de trainingsgroepen:

 

 

Top Golf Vlaanderen Olv George MacKechnie. Meer info: klik hier.

 

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be