GV Digitaal

Multimedia in golf
Meten is weten

 

Voor het verbeteren van het golfspel is het gebruik maken van multimedia niet meer weg te denken. Ook onze topsportwerking is mee op de kar gesprongen en maakt volop gebruik van verschillende apparatuur om streven naar de top.
Benieuwd welke apparatuur er gebruikt wordt binnen GV Topsportwerking?
In dit artikel vind je een overzicht terug.

1. TRACKMAN 4 – OUTDOOR & INDOOR

Doel: meten is weten

 

Momenteel beschikt Golf Vlaanderen voor haar topsportbeleid over 2 Trackmans. Deze aankopen, met inbegrip van de nieuwste technologie op het gebied van data analyse, zijn een duidelijke meerwaarde binnen de programma’s voor de geregistreerde topsporters of topsporttalenten Topsportschool, Regionale Trainingen alsook Top Golf Vlaanderen.

 

Meerwaarde voor regionale trainingen op het niveau van:

  • efficiëntere invulling van de indoor trainingen tijdens de winterperiode;
  • clubfitting short game;
  • course management: spelers krijgen een duidelijker beeld van hun geslagen afstanden met hun verschillende clubs;
  • communicatie: de Trackman biedt een goed communicatieplatform om data en swinganalyses uit te wisselen met de persoonlijke coaches van de spelers

 

Naast bovenvermelde begeleiding, tevens van toepassing binnen de werking van de TOPSPORTSCHOOL als Top Golf Vlaanderen programma, zal dit aan de topsporters de mogelijkheid geven om frequenter op zelfstandige basis te kunnen trainen op afstandscontrole, baanvlucht etc.

 

Meer info:

https://trackmangolf.com

 

 

 

2. K-COACH / K-PLAYER

Doelgroep: geregistreerde topsporters of topsporttalenten Topsportschool, Regionale Trainingen en Top Golf Vlaanderen programma.

 

K-coach en K-player is een 3D golfswinganalyse gemakkelijk te gebruiken door coaches en spelers.

Golf Vlaanderen beschikt momenteel over 1K-coach en 1K-player.  Deze systemen worden in hoofdzaak gebruikt binnen het trainingsprogramma van de TOPSPORTSCHOOL, in mindere mate binnen het Top Golf Vlaanderen programma.

 

K-COACH: systeem bestaat uit 4 sensoren met als outcome 3D analyse, betere bewustwording van goede houding + trainingsmogelijkheden.

 

K-PLAYER: systeem bestaat uit 2 sensoren en geeft enkel trainingsmogelijkheden.

 

Meer info:

https://www.k-motion.com/

 

 

3. ZEN GREEN STAGE

Doelgroep: geregistreerde topsporters of topsporttalenten Topsportschool, Regionale Trainingen en Top Golf Vlaanderen programma.

 

Een goede indoor puttinggreen is een absolute meerwaarde binnen het topsportbeleid van Golf Vlaanderen om de spelers zo optimaal als mogelijk te kunnen voorbereiden op hun wedstrijdseizoen.

Gezien de weersomstandigheden tijdens de wintermaanden (november – maart/april) en bijgevolg de slechte condities van de puttinggreens wordt er teveel getraind op techniek en verliezen de spelers bijgevolg hun gevoel met problemen van snelheidscontrole als resultaat.

 

Er kan dus nauwelijks geoefend worden op performance en meer bepaald op snelheids- en tempocontrole, greenlezen (= toepassing aim point). Deze zwaktes vinden we tevens terug in de wedstrijdresultaten aan de start van het seizoen.

 

Met de Zen Green stage kunnen alle facetten van het onderdeel putting het ganse jaar door getraind worden en zullen de spelers beter voorbereid hun seizoen kunnen starten ongeachte goede of slechte weersomstandigheden.

 

Meer info:

https://www.zenoracle.com/zen-green-stage/

 

 

4. BODI TRACK PRESSURE MAT

Doelgroep: geregistreerde topsporters of topsporttalenten Topsportschool, Regionale Trainingen en Top Golf Vlaanderen programma.

 

Dit systeem is oa. een meerwaarde in het begrijpen van de grond- en drukkrachten tijdens de uitgevoerde golfswing (korte en lange slagen), gewichtsverdeling en het belang van de enkelfunctie tijdens de swing.

Ideale aanvulling op de 3D analyse met K-Coach, K-Player.

 

Meer info:

https://boditrakperformance.com/

 

 

5. FIELDPOWER

Doelgroep: geregistreerde topsporters of topsporttalenten Topsportschool, Top Golf Vlaanderen programma.

 

Deze Field Power is bruikbaar in de verdere opbouw van houdingscontrole en bewegingscontrole van statisch/dynamisch naar complexere en explosievere vormen en deze sportspecifiek om te zetten. De variatie van oefenstof is zeer uitgebreid en kan op een zeer mobiele wijze opgebouwd. Zo willen we het atletisch vermogen meer gaan triggeren in combinatie met technische en golfspecifieke drills.

 

Meer info:

https://fieldpower-training.com/

 

 

 

 

 

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be