GV Digitaal

 

GV Werkgroepen zetten
heel wat nieuwe evenementen
op het programma

 

Bij Golf Vlaanderen zijn heel
wat vrijwilligers actief die zich
via één van de werkgroepen inzetten
om een mooi aanbod uit te werken
voor captains en spelers.

Dit is wat zij voor jou in petto
hebben in 2019.

Jeugdwerkgroep

De Jeugdwerkgroep wil onze jongste golfers (U12) verrassen met het gloednieuwe GV Clubteam Festival op 29 augustus te Flanders Nippon Golf Hasselt. Het belooft een dag vol ambiance te worden met uiteraard een wedstrijdje, maar ook heel wat toffe nevenactiviteiten! Denk maar aan een trickshow, een longest drive, een streepje muziek, … . Het exacte programma wordt later gecommuniceerd.

 

En naar jaarlijkse gewoonte intussen is er ook het GV Scholen Team Kampioenschap op 12 oktober te Golf Club Kampenhout, waaraan golfende jongeren via hun school kunnen deelnemen.

 

Meer informatie:

 

 

Seniorenwerkgroep

De Jaarlijkse Vergadering van de Senior Captains gaat in 2019 door op 25 maart in Golf Club De Kluizen. De nieuwe kalenders en reglementen worden er voorgesteld en gastsprekers Dr. Guido Vyncke (Medische Commissie) en Prof. Stassijns zullen een uiteenzetting geven over lifetime golf “Move - tijd om te bewegen”.

Daarnaast organiseert de werkgroep twee leuke wedstrijden: de Prijs Senior Captains op 24 april op de Kempense Golf Club, waaraan elke Senior Captain vergezeld van 3 medespelers/speelsters kan deelnemen en de Prijs Seniorenwerkgroep Canadian Chapman op 9 augustus te Golf Club Kampenhout. Bij deze ongewone formule in teams van 2 spelers slaat iedere spelers 2x tegen de eigen bal en wordt er nadien 1 bal gekozen om verder te spelen. Fun verzekerd!

 

Meer informatie:

 

Dameswerkgroep

Na een eerste kennismakingsjaar in 2018 hebben onze enthousiaste dames voor dit jaar gezorgd voor een rijkelijk gevulde kalender, mét enkele nieuwigheden.

 

Zo is er op 6 mei de Ladies 3 Wedstrijd te Waregem Golf, tot vorig jaar gekend als de Starters Wedstrijd. Omdat de deelneemsters aan deze wedstrijd reeds een Hcp 36 hebben, zijn zij geen echte starters meer en werd gekozen voor deze nieuwe elegante benaming.

 

Maar… om ook de échte starters, de dames-rabbits met een Handicap van 54 of 45, de gelegenheid te bieden eens buiten hun club te gaan spelen, wordt de Rabbit Wedstrijd in het leven groepen. Dit nieuwe initiatief bestaat uit 2 wedstrijden over 9 holes waaraan startende dames in het gezelschap van een vriendin met wat meer ervaring, kunnen deelnemen. Deze gaan door op zaterdag 7 september te Golf Club Nuclea in Mol en zaterdag 21 september op Golf Zwijnaarde. Op deze manier wordt ook tegemoet gekomen aan de stijgende vraag naar wedstrijden in het weekend.

 

De Ladies Captains zullen in 2019 ook niet stilzitten als het aan onze dameswerkgroep ligt! Zo is er de  Cap-Am op 27 mei op het mooie Royal Limburg Golf Club, waarvoor elke Ladies Captain met 3 medespeelsters kan inschrijven. Op 4 juni is er de internationale Women’s Golf Day, een dag om het damesgolf in de kijker te zetten en te vieren! De Ladies Captains die in het teken van Women’s Golf Day een toffe activiteit organiseren, mogen een leuke verrassing verwachten… Zeker meedoen dus!

 

Op 1 juli nodigen de dames van Afgolf de Ladies Captains met 1 medespeelster uit voor de Wedstrijd Afgolf – Golf Vlaanderen en dit op Golf Château de la Tournette te Nijvel. Afsluiten doen we naar goede gewoonte met de Jaarlijkse Vergadering Ladies Captains op 18 november te Brasschaat Open Golf & Country Club.

 

Meer informatie:

 

 

Herenwerkgroep

De heren die vorig jaar de herenwerkgroep oprichtten en met veel energie hun tweede jaar ingaan, hebben voor 2019 drie evenementen op het programma gezet.

 

Het jaar wordt ingezet met de Vergadering Heren Captains op vrijdagavond 15 maart te Winge Golf & Country Club. Het wedstrijdprogramma wordt er voorgesteld met de bijhorende reglementen en als gastspreker zal Frank Dhondt, teaching pro bij Royal Keerbergen Golf Club en coach bij Golf Vlaanderen, het hebben over clubfitting. De vergadering start om 17u. Wie wil kan voordien 9 holes spelen of achteraf blijven eten.

 

Op vrijdagnamiddag 17 mei organiseert de werkgroep voor het eerst de GV Heren 4BBB 9 holes te Golf Club Beveren. Een uitdagende baan die ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen. Inschrijven gebeurt via de club en is bedoeld voor de hogere Handicaps. Een toffe gelegenheid om het weekend mee in te zetten!

Met het GV Heren Team Match Play zal er gestreden worden over 2 dagen: een kwalificatiewedstrijd op 5 juli op de Brabantse Golf, gevolgd door de finale op 16 augustus op de Kempense Golf Club. Bij deze formule nemen teams van 4 spelers per club (2 lagere Hcps + 2 hogere Hcps) het in matchplay op tegen andere herenteams.

 

Meer informatie:

 

 

 

Wij kijken er nu al naar uit!

 

Golf Vlaanderen bedankt hierbij de vrijwilligers in deze werkgroepen voor hun inzet en inspiratie! Samen met hen hopen we op een talrijke opkomst op alle wedstrijden en evenementen. Noteer dus zeker bovenstaande data in je agenda!

 

 

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be