GV Digitaal

3 tips om te blijven

golfen tijdens de winter

door Carl Dieryckx

Golf heeft dan misschien toch een nadeel. Tijdens de wintermaanden is het moeilijker om op de baan te spelen. Los van het feit dat de grond harder wordt door de vrieskou, zijn de dagen ook op hun kortst en worden veel golfers gedwongen om hun set clubs enkel tijdens het weekend te gebruiken.

In dit artikel geven we je 3 tips mee
om in die donkere periode toch actief
te blijven en volledig voorbereid
het voorjaar aan te vallen.

 

Tip 1: laagjes laagjes laagjes

Wat regen en wind zou de echte golfer niet mogen afschrikken, maar een temperatuur die net boven het vriespunt komt te liggen… dat is andere koek. Het magische woord is: laagjes. Nog meer dan op een koude dag in de herfst, zijn laagjes van vitaal belang om warm te blijven. Een bekend systeem is het systeem met de drie laagjes.

 

Het eerste laagje vormt de basis. Door het dragen van een aansluitende basislaag transporteer je vocht van de huid naar de volgende laag. De tweede laag zorgt voor isolatie van uw lichaam om zo de warmte te behouden. Katoen lijkt de meest logische keuze, maar het voert geen vocht af. Kies daarom best iets synthetisch dat vocht kan transporteren naar de volgende laag. De derde laag – meestal een flexibele en regendichte jack - beschermt je tegen de elementen en houdt de opgestapelde warmte binnen. Onze trouwe partner PeakPerformance (foto) zorgt er zeker voor dat u warm kan blikjven golfen.

 

Oja, een thermos met warme drank is hemels…

 

Tip 2: beperk het oefenen niet tot de driving range

 

Golfen is - zéér kort samengevat - balcontrole. Het blindelings de bal kunnen raken, op welke ondergrond dan ook. Je hoort ons al komen, binnenshuis oefenenen is dé eenvoudigste manier om het balgevoel niet kwijt te spelen.

 

In house chippen :

 

 

 

Natuurlijk kan je ook aan je putting werken. Dat doe je natuurlijk het best via de www.puttinone.com mat

 

 

 

Tip 3: zoek een indoor (simulator) in de buurt

 

“Indoor golf” is aan een opmars bezig. Verschillende clubs hebben indoor putting greens of zelfs chipping areas en bunkers (Damme GCC).  Daarnaast zijn er ook indoor simulatoren, deze simulator bestaat uit een mat en een net of doek waar het balletje tegen terecht komt. Op dat doek wordt een virtuele omgeving getoond waarin je kan golfen. Veel golfclubs beginnen ook het nut van zo’n simulator in te zien maar in Vlaanderen zijn er ook al enkele “indoor golf centra”. Het geeft de fanatieke golfer ook een nieuwe uitdaging want afhankelijk van de software, kan je zelf op de meest exclusieve banen een balletje slaan.

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be