GV Digitaal

 Wij waren

 Undiscovered Golf Destination 2018

door Katrien Pauwels

 

Als eerste van 2 acties werd tijdens de week van de Belgian Knockout (BKO), de nieuwe European Tour wedstrijd op Belgische bodem, een FAM Trip voor internationale Golf Journalisten georganiseerd met de European Golf & Travel Media Association (EGTMA) en Par4Our o.l.v. Jo Maes.

 

Het gezelschap van Ieren, Engelsen, een Luxemburger, een Zweed en een Canadees kreeg te zien wat Vlaanderen aan golf faciliteiten te bieden heeft en was daar danig van onder de indruk. De efficiëntie om overal snel te geraken, de kwaliteit van het eten en de algemene sfeer en ontvangst op de clubs wekten heel wat enthousiasme en ook het bezoek aan het BKO evenement zelf heeft hen aangenaam verrast.

 

Zo kon Golf Oudenaarde bekoren met een fantastisch ontvangst en zeer goede lunch; presenteerde Hotel Beveren mooie kamers, lekker eten en een uitmuntend ontbijt; sprak Royal Antwerp aan omwille van het historisch kader; was iedereen met verstomming geslagen hoe levendig maar gemoedelijk en relaxed het eraan toe gaat in een stad als Antwerpen; was Royal Limburg de favoriete golfbaan en werd Golf Club Beveren dé verrassing van de week met enkele linksholes in het surreële decor van de haven.

 

Dit leverde heel wat leuke pers op. Klik hier voor enkele voorbeelden.

 

De award en initiatieven bleven niet onopgemerkt en dankzij het enthousiasme van Jo stelde Toerisme Vlaanderen alsnog een budget ter beschikking om tijdens de maand september een nieuwe FAM Trip te organiseren, voor Tour Operators deze keer. Een groep van 10 internationale reisagenten uit Nederland, Slovenië, Ijsland, Ierland en zelfs Australië bezochten onder begeleiding van Jo enkele golfclubs, speelden de banen en maakten kennis met het golflandschap in Vlaanderen. Dit met de bedoeling dat zij overtuigd raken van de kwaliteiten van Vlaanderen als golfbestemming om deze te gaan opnemen in hun aanbod.

Een greep uit de ervaringen en reacties van de deelnemers: Golf Oudenaarde imponeerde met zijn kasteel, goede baan en lekkere lunch; het hartelijk welkom op De Palingbeek, de boeiende golfronde op een baan met zó veel geschiedenis en het bezoek aan de Menenpoort in Ieper waren een top ‘experience’; het verblijf in Antwerpen met bezoek aan de kathedraal en de overnachtingen bij Martins Hotel zowel in Leuven Klooster als in het nieuwe Alden Biezen Rentmeesterij waren fantastisch; de mooie baan en het professionele onthaal maakten Millennium een interessante ‘spot’, … .

 

Kortom, heel wat positieve elementen die de reisagenten meenamen in hun verslag of communicatie op sociale media. Klik hier voor enkele voorbeelden.

 

Met Visit. Play. Enjoy. heeft Golf in Flanders het duidelijk bij het rechte eind. Het is de combinatie van de culturele bezienswaardigheden, de goeie golffaciliteiten én de gastronomie die golfen in Vlaanderen zo aantrekkelijk maakt. Wie op bezoek komt, is gegarandeerd overtuigd! Het is nu zaak van zo veel mogelijk golfers hier te krijgen door het voor hen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Aan dit ‘faciliteren’ blijft Golf Vlaanderen voortdurend werken, stap voor stap. Zo werden sinds kort bijvoorbeeld enkele nieuwe opties toegevoegd aan de website Golfinflanders.com  waarmee je meteen de clubs kan selecteren waar teetimes online gereserveerd en betaald kunnen worden, en wordt er gezocht naar een partnership met clubs, hotels, toeristenbureaus, … om pakketten samen te stellen die als geheel kunnen aangeboden worden aan de golfer.

 

Voor de FAM Trips van afgelopen jaar kon Golf in Flanders rekenen op de sympathieke medewerking van Hertz Car Rental, BKO, Martin’s Hotels, Leopold Hotels, Crowne Plaza Hotel Antwerpen en uiteraard onze golfclubs: Golf & Country Club Oudenaarde, Royal Antwerp Golf Club, Royal Limburg Golf Club, Golf Club Beveren, Golf & Country Club De Palingbeek, Cleydael Golf & Country Club, Millennium Golf. Bedankt aan allen!

 

Klik hier voor de brochure EGTMA:

 

 

In 2018 was Vlaanderen een jaar lang “Undiscovered Golf Destination of the Year”. Een erkenning die het project Golf in Flanders eind 2017 werd toegekend

op de International Golf Travel Market

in Cannes.

 

Het 4 jarig impuls-project met Toerisme Vlaanderen, waarmee Golf in Flanders

tot stand kwam, liep af eind 2017.

De erkenning vanuit IAGTO heeft

Golf Vlaanderen natuurlijk doen beslissen om ook in 2018 budget vrij te maken

om Vlaanderen als golfbestemming te blijven promoten.

 

 

Link naar promovideo GIF:

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be