GV Digitaal

George MacKechnie 
Head Coach Golf Vlaanderen

 

“Believe in Basics” is al jaren hét motto van de topsportwerking van Golf Vlaanderen.  Met de aanstelling van George als Head Coach gaan we terug naar die basics waarbij er duidelijk één aanspreekpunt is aangaande de golftechnische visie van Golf Vlaanderen.

De Head Coach zal de verschillende ontwikkelingsprogramma’s beleidsmatig aansturen met de Technisch Directeur Topsport, Karine Guerman. Hij is ook verantwoordelijk voor de communicatie met de verschillende privé pro’s én hij is het aanspreekpunt voor de nationale Performance Coach Michel Vanmeerbeek.

 

Als bruggenbouwer zal dit ertoe leiden dat er steeds een eenduidige visie is rond het ontwikkelingsproces van elke speler. De speler continu laten ontwikkelen in zijn of haar carrièreplanning is en blijft het einddoel. Een opvolging van het proces, dat topgolf en talentontwikkeling is, waarbij de speler centraal staat.

Voor de uitvoering van de verschillende ontwikkelingsprogramma’s blijven we steunen op:

 

  • George MacKechnie, verantwoordelijke Top Golf Vlaanderen 18+
  • Ellen Smets, verantwoordelijke Topsportschool
  • Frank Dhondt, verantwoordelijke Regionale Trainingen met Patsy Van Baarle, Dany Vanbegin en Manuel Willems
  • Ellen Smets, verantwoordelijke Kids Trainingen met Laurence Herman, Raf Vanbegin, Frederic Van Hove en Manuel Willems
  • Patsy Van Baarle, verantwoordelijke Regionale Trainingen G-golf

 

Deze GV Coaches worden bijgestaan door de experten Koen Marx (kiné/fysio), Jan Dierens (mentaal), Hilde Van Oycke (fysiek) en de internationale experten Ryan Lumsden (biomechanics en stats verbonden aan het Australian Institute of Sport) en Orlaith Buckley (Kiné/Fysio oa. verbonden aan de European Tour).

 

Wie is George MacKechnie?

George (21/12/1976) werkt als pro sinds 1997. Hij volgde zijn opleiding aan de Gleneagles Golf Academy en in Nairn Golf Club (Schotland), voordat hij in het jaar 2000 naar België verhuisde. George is momenteel werkzaam op G&CC De Palingbeek en hij is naast Top Golf Vlaanderen coach vanaf heden Head Coach Golf Vlaanderen. Hij is zowel specialist in het gebruik van de SAM PuttLab, als een gediplomeerde instructeur voor de Aimpoint Green Reading-methode. Wat zijn lesmethodes betreft, blijft George constant innoveren. Deze innovatie bestaat uit het gebruik Shots to Hole en andere statistische data, digitale meettoestellen zoals Trackman en lesmethodieken zoals ‘de kalibratie’.

 

 

De Topsportstructuur Golf Vlaanderen schematisch

 

 

Vanuit Golf Vlaanderen staat de speler centraal in de topsportstructuur.  De speler zo goed mogelijk omkaderen, en dit op elke leeftijd, om uiteindelijk een autonome profspeler te laten ontwikkelen is het doel. Golf Vlaanderen staat dus in voor de ontwikkeling van de speler en werkt daarbij nauw samen met de KBGF die via de Belgian Teams en wild cards speelgelegenheid geeft aan de speler om zo goed mogelijke prestaties neer te zetten op internationaal niveau. Daarnaast is hij het aanspreekpunt voor de nationale Performance Coach Michel Vanmeerbeek en de verschillende Belgian Team bondscoaches. Wanneer zij feedback hebben over de speler, de techniek, tactiek of andere aspecten van het spel wordt dit doorgegeven aan George.

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be