GV Digitaal

Clubhuis

Ternesse Golf, de club van ‘t stad

door Carl Dieryckx

In 2018 bezochten we 4 clubhuizen waarin we de culinaire aanpak één voor één uitlichtten. Toch is een clubhuis vaak meer dan culinair genot. Elk clubhuis heeft een verhaal, en daar gaan we dit jaar naar op zoek.

Bezoek ook de website:

Van de West-Vlaamse klei (De Palingbeek) naar de Kempense zandstreek, strijken we neer op Ternesse Golf & Country Club. Het voormalige kasteeldomein heeft nu plaats gemaakt voor een uitnodigende golfclub met maar liefst 27 holes.

 

De “club van’t stad” wordt Ternesse soms genoemd, en dat statement dekt vele ladingen. De golfclub bevindt zich op het domein ‘Ternesse’, net naast de grootstad Antwerpen en is uitermate goed bereikbaar. Naast die bereikbaarheid zorgt Ternesse Golf ook voor een sfeer waarbij élke bezoeker zich welkom voelt. Of je komt spelen als lid, greenfee speler of gewoon een bezoekje brengt aan het clubhuis.

 

 

“Ternesse is een echte ledenclub. De sfeer zit hier echt goed.
Ook mede dankzij de uitbater van het horeca gedeelte.
We vormen één team en dat voel je. Elke dag is er volk en ambiance.
Ooit werd de club ook het ‘café met een golfbaan’ genoemd. Een café is het natuurlijk niet meer, maar de gezellige sfeer is gebleven.”

Piet Vandenbussche, manager van de club

 

 

 

Alleen al voor het clubhuis is deze golfclub een bezoekje waard. De laatste tien jaar werden niet alleen het volledige golfterrein en de oefenaccommodaties gerenoveerd, maar ook het clubhuis kreeg een totale upgrade. Een mix van oud en nieuw, de balans tussen exclusiviteit en een volks karakter. Die beschrijving geldt immers voor de volledige baan. Het is één van de oudere clubs in België, maar met de faciliteiten en beleving van een moderne onderneming.

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be